Monday, June 16, 2008

Trend,trend,trend....

Aduh.. nyampah aku ngan manusia yang asyik nk (tlebey)ngikot trend.... (konon)nk sntiasa up2date so kene sntiasa beli baru. Padahal pkaian 'season'(sejak bile ntah Malaysia ade musim slaen tgkujuh) lepas, x abes pkai lg, tp x mo pkai bab dah tak in-trend dah. Haha.. ntah ape masalah diorang nie-slalunye pompuan arr,ala aki pon ade,ngaku jela. Xde pendirian atau personaliti ape? Pkaian patotnye mlambangkan dri kite,or at least pnampilan. Ini tidak, sume pada dirinye, fully 'in-trend' mmg x de lah baju dr yg lame2 punye 'season'. ade pon satu due je kot,itupun kalo pkai... cam malu2 je ,malu cam org x brbaju ade ak..... Lawak je... baju2 yg x dpkai lak slalunye dbuang camtu je bg orang2 nie,alaa mane ade org yg camnie rajen nk sedekah kat kbajikan,diorang terlalu sibuk untuk tgok smada pkaian dan make-up diorang cukup tebal atau x.haha..

Aku bkan x ske bdak yg ske ikot trend2 ,tapi mereka yang suke ikot trend mmbuntu,kalo trend 2 djadikan konsep ok lagi.Ini dpakai bulat2. Aku x benci tapi dah nyampah ngan diorang,bab slalunye trend2 yg elok diorang ikot,yang elok,x pula ikot. yang seksi2,yang mnyusahkan dri ituu.. gak yang diikot,konon2 sacrifice 4 d sake of trend. Haha.. kalo soh sacrifice ntuk negara trsayang,ade yg lebeyh rela pindah ke luar negara. Trend sepatutnye dambl kira sbagai konsep idop dan bukan CARA idop yang wajib dpatuhi. Tapi aku emang respek kat mereka2 yg pndai mggunakan trend sbagai cara pmasaran,dan juga kagum camne diorang brjaya memikat ati planggan ngan kerja 'seni ' mereka yang sampai ade smpai ke bribu-ribu ringgt.

Kalo nak ikot trend tu boleeeh tapi janganla sampai lupe dri,dan asal usul kamoo... masyarakat dlu memntingkan ksopanan,ape salahnye kite mngamalkannya?? x salahkan?

babe, mane penting baju kee... dri kamoo?? kalo pkai cantek sume tp prangai xle blah... baek xyah,nnt pasangan kamo kawen ngan kamooo bukan baju kamoo yg brseason-season tu...

No comments:

Post a Comment