Wednesday, December 24, 2008

it's something that we all do

so, we went different ways. parted. walking foreign paths. hoping it'll make us to be who we want to or we just took it cos we had no choice nor idea.

we all have to make choice and jugak mistakes. bile dibuat salah janganla kite asyik nk marah, dimaki hamun, biarpun pada diri or others. it's just not fair untuk expect 'perfection' from humans. x fair n just plain wrong. ala korang sendri tao fakta bahawa manusia akan sentiasa wat salah, jadi janganla mgharap sgt atau even kecewa sangat pada orang mahupun pada diri bile sedang buat sesuatu- betul atau salah mungkinla outcome nye.kalo betol- bagos, kalo salah, yang penting adalah- die dah pon wat kesalahan tu,maka d only best thing is die blaja dari kesalahan tu.

maka janganla sebuah 'kesalahan' itu dipandang sebagai sebuah masalah ataupun pengahalang,apetah lagi alasan (-.-)
sebuah kesalahan patut dipandang dr sudut yg lebeh optimistic. take it as a learning process,make it into a constuctive aspect of life. asyik mengeluh,asyik mengikut perasaan, tak mungkin masalah akan terlerai, tak juga ia membawa untung x mungkin plak membawa kebaikan. so why not stop attitude ikot perasaan nie and start untuk react in a more positive way,in better,greater perspective that can build and create a real 'US'....

No comments:

Post a Comment