Monday, March 28, 2011

why your parents say no

maybe more to why MY parents say no to my sibling's request....
because they're effing worried, because they've seen the world or just heard the stories of the bad. You gotta admit your parents must have at least 20years ahead of you, so like it or not they've consume more salt then you ever have(unless they're a really really reaaallly food conscious people and you're not).

I had a conversation with my dad last nite;

"Budak-budak sekarang, semua nak tunjuk pandai, konon tahu berdikari tapi sebenarnya tak tau ape-ape. diorang taktau teruknye dunie luar tuh. Betuul.Banyak kes isteri saya(mama) jumpe budak-budak sekolah mengandung tapi tak tahu pun ape jadi. Haaa.. semua dadahla. kadang kawan-kawan nie lagi-lagi baru jumpa tengah drive nak pegi mane-mane, die tanye nak coklat- makan tetibe kang budak tu tak sedar diri. Bapak(Tok tan, he was a police man) saya pernah cakap jangan pandang rendah, diorang bukan nak jadi pelacur. Siapa yang NAK jadi pelacur? Kadang diorang ni terperangkap. Kenal dengan laki, kononye bercinta, siap bertunang. Haaaa jumpa mak bapak. Diorang akan bagi confidence dulu kat perempuan tu. Pastu nanti die bagi la budak tu pengsan, lepastu laki tu dah dapat gambar2 semua die ugut la budak-budak nie kata nak sebar nak tunjuk mak bapak kalau tak dengar cakap. tu yang kene jual. bukan pilihan diorang. Laki tu senangla putus tunang je."

Girls... watch out bebeh.... sekacak mane pun mamat tu, bring a good friend.. especially if baru berkenalan and you haven't met his parents.... meeting the parents plays a very big role...

So.. yeah... My dad loves us... though he does gives me a lot of freedom despite the fact I'm a girl... Which is weird, bukan perempuan selalunya restricted ke?? Hehe... Adik laki2 aku yangtrjaga cam anak dara kekadang aku tengok. Hahaha... sabar boys, the time will come.:)

No comments:

Post a Comment